Paardencoach
www.sigrids.nl logo

Coach sessie

Bij het Centrum voor Paardencoaching heb ik de post-HBO opleiding Cognitief Coachen met Paarden

(geaccrediteerd door CPION) met succes gevolgd.

Daar ben ik 16-10-2018 voor geslaagd. Nu kan ik ook aan het werk gaan als paardencoach.

 

 

Zou je bewuster willen worden van jouw onbewuste gedrag, loop je tegen bepaalde dingen aan of wil je meer inzicht krijgen in jezelf. Ben je bereid om  veranderingen in je dagelijks leven aan te gaan? Dan kan een paardencoachsessie jou bewuster maken en/of nieuwe inzichten opleveren.

Iedereen verdient het om goed in zijn vel te zitten en het beste uit zijn leven te halen.

 

Wil jij ook de paardenkracht in jezelf vinden en met deze kracht meer uit je leven halen?


Mogelijkheden:

 • individuele paardencoach sessie
 • individuele paardencoachsessie traject (6 sessies)
 • Paardencoach workshop (met een klein groepje uitvinden wat paardencoachen voor je kan betekenen)

Teamcoaching

 

 • Bent u ondernemer en heeft u belang bij minder ziekteverzuim
 • Wilt u de kans op burn-out klachten verkleinen
 • Een betere samenwerking van uw werknemers
 • Kan uw team wat extra's gebruiken
 • Elkaar beter leren kennen
 • Is het team vernieuwd en moet er kennis gemaakt worden
 • Is uw team goed op elkaar ingespeeld

 

 

Teamcoaching met paarden kan uitermate geschikt voor uw bedrijf zijn.

 

Door middel van teamcoaching met paarden kunnen de kwaliteiten en uitdagingen beter naar voren komen bij uw werknemers en zo efficiènter worden ingezet. 

 

Samen met mijn collega Elise Strijker van Equidos.nl organiseren we een teamcoachingsdag. Tijdens deze dag wordt uitgebreid bekeken hoe bewust men is van zijn/haar plaats in het team. Wat zijn de doelstellingen van het team, waar is het team nu, en wat wil men bereiken?


Wij bieden diverse mogelijkheden:

 • Paardencoach clinic (Uitgebreide uitleg om te ervaren wat het zou kunnen betekenen. Geschikt voor businessclubs, verenigingen, teamuitjes, etc. )
 • Teamcoachen halve dag
 • Teamcoachen gehele dag
 • Teamcoachen gehele dag inclusief nazorg


Voor meer info staan wij open voor alle vragen. Voor het aanvragen van een passende offerte klik hier

Wat houdt het in?

 

Paardencoaching is het coachen van mensen met behulp van een paard. Je gaat dus niet paardrijden, alles gebeurt op de grond. 

 

Paarden zijn kuddedieren en daarom is het noodzakelijk dat ze voor elkaar zorgen en de kudde bewaken, zodat de kudde sterk blijft. Paarden scannen de anderen continu om te zien wie de leider is. Ze kijken waarheen gevlucht moet worden in geval van gevaar. Waar is voedsel en waar is drinkwater?

 

Allemaal zaken die nodig zijn om te overleven. Wij als mensen worden ook gescand. Zo kunnen paarden ons gedrag spiegelen, waar wij dan weer op kunnen reflecteren. Zo kan een paard ons dus helpen om bewuster te worden van ons onbewuste gedrag.

 

Ook een team wordt gezien als een kudde en zo kan men tijdens een sessie in teamverband ook bewuster worden van jouw plek in het team. 

 

 

Ik zat onlangs bij de tandarts en zag dit artikel in een blad. Het deed mij heel veel denken aan m'n paarden. Zouden zij ons zo bekijken?

6 oktober 2018 ben ik geslaagd voor de post-HBO opleiding Cognitief Paardencoachen bij hetCentrum voor Paardencoaching. Hierbij heb ik enorm veel steun gehad en aan gehad van proefcliënten. 

 

Ik zou graag de verdiepende versie willen volgen: In deze opleiding leer ik werken met de zeer succesvolle IK met PK-model.  Dit bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en is gebaseerd op een ACT (Acceptance and Commitment Therapy) therapie model. Ik leer dit model succesvol in te zetten in m'n coaching. Hier zoek ik weer proefcliënten voor. Wil jij mij helpen? Of wil je ook aan jezelf werken met behulp van mijn paarden Verena of Amber?

 

Neem dan even contact met mij op.

 

Ervaringen van de proefcliënten die bij mij zijn geweest:

 

Wat ga je concreet in het dagelijks leven doen met je ervaringen? Wat ga je anders doen dan voordat je deze coachingsessie had?

 

Cliënt A

Ik probeer vooraf aan gesprekken om meer uit mijn hoofd te gaan (het analytisch denken los te laten) en naar mijn gevoel te gaan. Hiermee probeer ik om toegankelijker te zijn naar anderen en het gesprek makkelijker te kunnen voeren over mijn gevoel.

Ik vond het een erg waardevolle sessie en ben van plan dit in de zeker nog een keer te doen!

 

Cliënt B

Ik merk dat ik na de sessie minder druk ben gaan leggen op mezelf. Dat ik best af en toe iets minder mag doen en dat voelt ook wel goed. Het is me echter nog niet gelukt om anderen meer te activeren. 

 

Cliënt C

Ik heb de tijd na de sessie al een aantal keer beter mijn grens aangegeven. Denk er wat bewuster over na.

www.sigrids.nl opendag 9 feb 2019

9 februari opendag SigridS


Het was een zeer succesvolle open dag. We kunnen vol trots terugkijken op deze mooie middag. Elise van Equididos paardencoaching en ik hebben goed kunnen uitleggen wat paardencoaching inhoud en diverse mensen een beetje kunnen laten proeven wat paardencoaching voor jou / jouw bedrijf/ jouw gezin zou kunnen betekenen.


Elise en ik werken samen om teams te coachen, het kan natuurlijk voor een team uitje (teambuilding) maar ook als er iets specifieks speelt in het team.

Deze open dag was weer een bevestiging dat team coaching geweldig is en in een hele korte tijd veel inzicht geeft. Niet alleen aan teams in werkverband maar ook aan families of groep vrienden.
Als je interesse hebt, vraag gerust voor meer informatie


SigridS2019© Copyright. All Rights Reserved.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren