Nieuws/agenda

Nieuws / agenda

Agenda


Kennismaken met paardencoachen?


Dat kan. Ik organiseer regelmatig een paardencoachworkshop. Tijdens deze workshop kun je, in een klein groepje, uitvinden waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Met elke keer een ander thema

14 maart 2020 Paardencoach clinic Zone  Make a wish


Bij deze paardencoach clinic kun je kijken wat paardencoachen voor jou kan betekenen. In een kleine groep uitzoeken waar je krachten en uitdagingen liggen.  Zaterdag 14 maart 2020 tijdens het paardenevenement van tweedejaarsstudenten van de opleiding Paardenhouderij niveau 3 en 4 wil ik graag laten zien hoe het in z’n werk gaat. Hier heb ik enkele proefpersonen voor nodig. Lijkt het je interessant om tijdens dit paardenevenement  op de locatie van Paard Mens en Onderwijs (PMO) te Steenwijk, hiermee ervaring op te doen? Meld je dan aan. Ervaring met paarden is niet nodig (er wordt niet op het paard gereden).

De studenten van het Zone college uit Zwolle organiseren in verschillende groepjes diverse clinics en workshops paardmensonderwijs.nl/

Zij hebben ‘Makes-A-Wish’ gekozen als het  goede doel om geld voor op te halen.


Meer informatie over welke mensen komen volgt nog, we hopen op een gezellige dag!


Terugblik:

31 januari 2020 

Hoe denkt mijn paard?


31 januari 2020 was ik te gast bij Dier all inn in Vollenhove. Hier mocht ik mijn ervaringen delen dmv een lezing. Hier vertelde ik over het coachen met paarden en het lesgeven met mentale ondersteuning. 

2 november was ik een deelnemer aan de Openbedrijvendag Drenthe.

Tijdens deze dag heb je kennis kunnen maken met mij en mijn paarden. Ik heb uitleg gegeven over mijn werkwijze en heb de bezoekers een beetje laten proeven van het paardencoachen of het paardrijden.


TOP DAG !!


Ik ben nog aan het nagenieten van onze eerste wedstrijddag. Het idee wat ik op de skipiste in april bedacht heb, heeft een boven verwacht resultaat opgeleverd. De gespannen gezichten veranderde vrij snel naar een ontspannen sfeer. Sommigen hadden al enige ervaring maar voor velen was het de eerste keer dat ze bekeken werden door vele anderen. Jury Hedwig was gelukkig gul met de cijfers zodat iedereen ook weer blij naar huis ging. Dit kwam ook wel een beetje door mij.

Mijn opzet was meer dat de druk zou liggen op de voorbereiding. Wat doet je hoofd? Wat doet het met je om zo bekeken te worden? Ben je eventueel klaar voor een echte wedstrijd? Hoe is het om een proef te rijden? Kun je op je paard letten tegelijk luisteren en kijken waar je naar toe moet? Wat is het verschil met ontspannen met z’n tweeën lessen en nu met veel publiek laten zien wat je kunt? Heb je je doel bereikt of wil je juist meer of minder?


Alet en Marilie wonnen de wedstrijd. Hun gemiddelde cijfer was 9,18. Super resultaat.


Ik heb deze dag gewonnen met alles wat ik bedacht had en hoe het uitgewerkt heeft. Alets uitspraak en motivatie die ze van mij kreeg was BLIJF JEZELF. En dat deden we! Iedereen enorm bedankt voor jullie medewerking in welke vorm dan ook.


Dikke knuffels van Amber, Verena en Mij


Pinkstermaandag 10 juni 2019

workshop Paardencoachen  CH De Wijk

Tijdens CH De Wijk heb ik uitleg gegeven wat paardencoachen inhoud, en hoe je het zou kunnen inzetten in de praktijk.


7 April 2019 bezoek gehad van een leuke fotografe Katja Gerritzen. Zij heeft een hele mooie fotoserie gemaakt :

23-24 februari


Vervolgopleiding IK met PK 2019 (ACT) bij het Centrum voor Paardencoaching

Meer innerlijke kracht met paardenkracht. 

ACT :

Acceptance and commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.


Het model van ACT bevat zes zuilen:

 

  • Mindfulness:

In contact komen met het hier en nu.

  • Acceptatie:

Het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.

  • Defusie:

Loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.

  • Zelf als context:

Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.

  • Waarden:

Ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.

  • Toegewijde actie:

Dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.


Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes zuilen voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven, en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

9 februari opendag SigridS


Het was een zeer succesvolle open dag. We kunnen vol trots terugkijken op deze mooie middag. Elise van Equididos paardencoaching en ik hebben goed kunnen uitleggen wat paardencoaching voor je kan betekenen. Ook hebben we diverse mensen een beetje kunnen laten proeven wat paardencoaching voor jou / jouw bedrijf / jouw gezin zou kunnen betekenen.


Elise en ik werken samen om teams te coachen, het kan natuurlijk voor een team uitje (teambuilding) maar ook als er iets specifieks speelt in het team.


De open dag was weer een bevestiging dat team coaching geweldig is en in een hele korte tijd veel inzicht geeft. Niet alleen aan teams in werkverband maar ook aan families of groep vrienden.
Als je interesse hebt, vraag gerust voor meer informatieThema

29 februari

Wie ben ik?

14 maart

zone make a wish 

17 maart

clinic met kinderen

11 april

14 april

clinic met kinderen

2 mei

12 mei

clinic met kinderen

23 mei

Sigrid Steenbergen

Noordwijkerweg 1

7958 pe Koekange

0640557722

steenbergen@sigrids.nl

linkedin
 
 
 
 

SigridS2020© Copyright. All Rights Reserved.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren