Sigrid S
Nieuws/agenda

Nieuws / agenda

Agenda

Aanleg drainage

Momenteel wordt er door de Hem-groep hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe bodem met drainage. Zo kunnen we straks lekker doorrijden ondanks de slechte weersomstandigheden. De bodem zal dan niet meer te nat zijn en de lessen zullen minder gauw afgezegd worden. Ook zullen de paarden minder gauw blessures oplopen door te zware of te harde ondergrond.


Het zand is 29-9-21 en 30-9-21 geleverd. 5-10-21 worden de vezels met het zand vermengd en geëgaliseerd. Zo is de bodem bijna rijklaar!

Maandag 11-10-21 komen de mannen van HippoHolland om de omheining weer in orde te maken.


Terwijl zij hard werken, genieten de paarden van het heerlijke weer en de mooie bossen van IJhorst / Staphorst.Aankomst kraan 24-9-21
Aankomst kraan 24-9-21
Vrijdag 24-9-2021
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
vrijdag 24-9-21
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
Vrijdag 24-9-21
Sleuven maken voor de drainage
Sleuven maken voor de drainage
Maandag 27-9-21
Aanbrengen worteldoek
Aanbrengen worteldoek
Dinsdag 28-9-21
Drainage buizen erin..
Drainage buizen erin..
Dinsdag 28-9-21
Zand erover
Zand erover
30-9-21
Zand vlak maken
Zand vlak maken
1-10-21
Vezels / vlokken mengen met het zand
Vezels / vlokken mengen met het zand
1-10-21
5-10-21
5-10-21
Egaliseren
5-10-21
5-10-21
Vlokken verdelen
5-10-21
5-10-21
Bodem is rijklaar. Volgende week de omheining


Kennismaken met paardencoachen?


Dat kan. Ik organiseer regelmatig een paardencoachworkshop. Tijdens deze workshop kun je, in een klein groepje, uitvinden waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Met elke keer een ander thema. Meer info of aanmelden.

Paardencoach clinic voor kinderen (8-12 jaar)


Hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen. Klik hier om aan te melden

Paardencoach clinic voor pubers (13-18 jaar)

Door het succes van de paardencoachclinic geef ik nu ook een clinic voor pubers.

Ook hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen.

Klik hier om aan te melden.

Datum

Workshop voor volwassenen

27 nov

10.00 -11.30

18 dec

10.00 -11.30

Datum

Clinic voor kinderen

6 dec

15.30 - 16.30

7 feb

15.30 - 16.30

Elke 1e maandag vd maand

Datum

Clinic voor pubers

6 dec

16.30 -17.30

7 feb

16.30 -17.30

Elke 1e maandag vd maand

Kinderen die moeite hebben met b.v:

Prikkel verwerking, vol hoofd, contact maken, spelen met vriendjes, communiceren, wat wil IK nou? Zelfvertrouwen, grenzen stellen, samenwerken, luisteren, leren omgaan met emoties, of gewoon uitvinden wat een paard voor jou kan betekenen.


Goed om te weten:

Met paardencoachen ga je niet paardrijden maar bewust worden van je eigen gedrag. Zo kun je uitvinden waar je sterke kanten en valkuilen liggen

Ervaring delen:

Heb je ervaring met SigridS? Wil je dat graag delen? Dat kan! klik hier

Terugblik:

Onderlinge wedstrijd Sigrid S zaterdag 3 juli 2021


De onderlinge wedstrijd is weer afgrond. De uitslag is bekend.

Wat hebben we het enorm getroffen!!

Een week met veel regen vooraf en een stralende zaterdag. Zo heeft iedereen goede reden om zenuwachtig te zijn. Ik was dus het meest zenuwachtig over het weer. Maar ja, dat heb je niet in de hand. Donderdag regende het nog zoveel dat de lessen weer niet door konden gaan. Net op tijd en dichtbij perfect lag de bak er zaterdag bij. Mijn dag kon niet meer stuk. Weg met de zenuwen en genieten van andermans zenuwen.


Ik heb de protocollen met plezier teruggekeken. De uitslag vond ik minder belangrijk want iedereen wint op haar eigen manier bij deze wedstrijd. Voor de 1 is het meedoen al een prestatie op zich. Andere vragen zich af of ze dit meer willen gaan doen. Voor sommige is het een meetpunt hoe ze het doen in vergelijking tot de vorige keren of de keren in de toekomst. 


Ik ben erg blij dat ik (bijna) iedereen heb kunnen overhalen om mee te doen. Er waren veel positief verrast over deze ochtend. Super fijn!!

Met grote dank voor de kofiie van Alex Dekker en Sandy Kamp van camping de Vossenburcht IJhorst


Hilde Fotografie heeft vele prachtige foto’s gemaakt. 


Onderlinge wedstrijd 15 augustus 2020 : Zeer geslaagd


De onderlinge wedstrijd was wederom enorm geslaagd. Veel blije (gespannen) gezichten waren er te zien. Iedereen kon zijn familie, vrienden laten zien hoe ze vooruit gegaan zijn het afgelopen jaar. Voor velen was het de eerste keer. De ervaring van de spanning en sfeer van de dag was voor sommigen al spannnend genoeg. Erg leuk om te zien hoe iedereen er mee om gaat. Dit vraagt weer om een herhaling. Het wordt dus een jaarlijks terugkerend evenement. 


We hadden natuurlijk ook winnaressen:

1) Pheline van der Wal 

2) Ella Schwab

3) Anna Santer

Kinderen 

1) Ella Huberts

2) Valentina Vermeer

sigrids15-8.winaressen
sigrids15-8.6
sigrids15-8.5
sigrids15-8.4
sigrids15-8.3
sigrids15-8.2
sigrids 15-8.1
startlijst
wedstrijd 15-8
Paardencoach met teams

14 maart 2020 Paardencoach clinic Zone  Make a wish


Zone Makes-A-Wish werd georganiseerd door de studenten van het zone college, paardenhouderij klas 2. Zij verzorgden verschillende clinics en dingen om te doen. De locatie van het evenement was het terrein van PMO (Paard Mens Onderwijs). De opbrengst van het evenement doneren ze aan de stichting Make-A-Wish.


Helaas werden alle evenementen in nederland afgelast. Zo ook dit evenement. Ik heb de proefpersonen zonder klachten en gevaar voor eigen gezondheid uitgenodigd om thuis de paardencoachclinic te komen ervaren. Het werd een geslaagde middag. De proefcliënten hebben kunnen ervaren / laten voelen wat een paard zoal zou kunnen betekenen. De zon was ook een fijne aanwezige deze dag. We hebben dus toch nog wat geld kunnen ophalen voor het goede doel Makes-A-Wish’

31 januari 2020 

Hoe denkt mijn paard?


31 januari 2020 was ik te gast bij Dier all inn in Vollenhove. Hier mocht ik mijn ervaringen delen dmv een lezing. Hier vertelde ik over het coachen met paarden en het lesgeven met mentale ondersteuning. 

Hoe denkt mijn paard
opendagen

2 november was ik een deelnemer aan de Openbedrijvendag Drenthe.

Tijdens deze dag heb je kennis kunnen maken met mij en mijn paarden. Ik heb uitleg gegeven over mijn werkwijze en heb de bezoekers een beetje laten proeven van het paardencoachen of het paardrijden.

Onderlinge wedstrijd 2019

TOP DAG !!


Ik ben nog aan het nagenieten van onze eerste wedstrijddag. Het idee wat ik op de skipiste in april bedacht heb, heeft een boven verwacht resultaat opgeleverd. De gespannen gezichten veranderde vrij snel naar een ontspannen sfeer. Sommigen hadden al enige ervaring maar voor velen was het de eerste keer dat ze bekeken werden door vele anderen. Jury Hedwig was gelukkig gul met de cijfers zodat iedereen ook weer blij naar huis ging. 

Mijn opzet was meer dat de druk zou liggen op de voorbereiding. Wat doet je hoofd? Wat doet het met je om zo bekeken te worden? Ben je eventueel klaar voor een echte wedstrijd? Hoe is het om een proef te rijden? Kun je op je paard letten tegelijk luisteren en kijken waar je naar toe moet? Wat is het verschil met ontspannen met z’n tweeën lessen en nu met veel publiek laten zien wat je kunt? Heb je je doel bereikt of wil je juist meer of minder?


Alet en Marilie wonnen de wedstrijd. Hun gemiddelde cijfer was 9,18. Super resultaat.


Ik heb deze dag gewonnen met alles wat ik bedacht had en hoe het uitgewerkt heeft. Alets uitspraak en motivatie die ze van mij kreeg was BLIJF JEZELF. En dat deden we! Iedereen enorm bedankt voor jullie medewerking in welke vorm dan ook.


Dikke knuffels van Amber, Verena en Mij

Pinkstermaandag 10 juni 2019


workshop Paardencoachen  CH De Wijk

Tijdens CH De Wijk heb ik uitleg gegeven wat paardencoachen inhoud, en hoe je het zou kunnen inzetten in de praktijk.


7 April 2019 bezoek gehad van een leuke fotografe Katja Gerritzen. Zij heeft een hele mooie fotoserie gemaakt :

23-24 februari 2019

Vervolgopleiding IK met PK 2019 (ACT) bij het Centrum voor Paardencoaching

Meer innerlijke kracht met paardenkracht. 

ACT :

Acceptance and commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.


Het model van ACT bevat zes zuilen:

 

  • Mindfulness:

In contact komen met het hier en nu.

  • Acceptatie:

Het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.

  • Defusie:

Loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.

  • Zelf als context:

Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.

  • Waarden:

Ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.

  • Toegewijde actie:

Dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.


Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes zuilen voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven, en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

9 februari 2019 opendag SigridS


Het was een zeer succesvolle open dag. We kunnen vol trots terugkijken op deze mooie middag. Elise van Equididos paardencoaching en ik hebben goed kunnen uitleggen wat paardencoaching voor je kan betekenen. Ook hebben we diverse mensen een beetje kunnen laten proeven wat paardencoaching voor jou / jouw bedrijf / jouw gezin zou kunnen betekenen.


Elise en ik werken samen om teams te coachen, het kan natuurlijk voor een team uitje (teambuilding) maar ook als er iets specifieks speelt in het team.


De open dag was weer een bevestiging dat team coaching geweldig is en in een hele korte tijd veel inzicht geeft. Niet alleen aan teams in werkverband maar ook aan families of groep vrienden.
Als je interesse hebt, vraag gerust voor meer informatie