Sigrid S
Coach

Paardencoachen

Heb je moeite na een break je normale dagelijkse routine weer op te pakken?


Sommigen vinden het prettig om terug te keren naar het normale ritme, terwijl anderen de start van het nieuwe jaar als een kans zien om goede voornemens te maken en nieuwe doelen te stellen. Of je nu je dagelijkse routine oppakt of nieuwe doelen stelt, het is belangrijk om een balans te vinden die bij jou past.


Worstel je met veranderingen?

Dit gevoel kan voortkomen uit verschillende bronnen, zoals te hoge verwachtingen van anderen, perfectionisme, gebrek aan steun of middelen, of een gevoel van ontoereikendheid.

Dit kan resulteren in stress en een gevoel van falen, zelfs als de verwachtingen onrealistisch zijn. Dit kan zowel werkgerelateerd als persoonlijk zijn.

Een langdurig gevoel van niet aan de verwachtingen kunnen voldoen, kan uiteindelijk leiden tot burnout.


Als jij jezelf beter in je vel wil voelen, voor jezelf wil opkomen en bewust wil worden van je krachten, dan heb ik dé oplossing voor jou.

Ik nodig je uit voor een unieke paardencoaching ervaringssessie in Koekange, onder mijn begeleiding.


Waarom paardencoaching?

Paarden spiegelen zonder oordeel. Ze voelen emoties feilloos aan en reageren eerlijk. Samen met het paard ontdek je de kern van je uitdagingen en leer je bewust omgaan met je gevoelens.


Wat kun je verwachten:

 • Ervaar het krachtige spiegelgedrag van het paard.
 • Leer hoe paarden je kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van zelfkennis.
 • Ontdek praktische oefeningen die focussen op gevoel en bewustwording.


Wanneer?  klik hier 


Waarom meedoen?

Investeer in jezelf, ontdek de kracht van paardencoaching en ervaar hoe deze indrukwekkende dieren je kunnen leiden naar een beter begrip van jezelf en anderen.


Meld je nu aan via 0640557722 of steenbergensigrid@gmail.com.


Geef jezelf de rust en veerkracht die je verdient!. Tot gauw!


De kracht van het paard als co-therapeut.

Geplaatst op 10:51 3-10-22

Beschouwing & Verdieping,Deskundigen aan het woord,GGZ Vaktijdschrift GGZV,Nieuws & Onderzoek

NPO zin in morgen

Mooi krachtig beeld van paardencoachen

Paardencoachen met ACT gedragstherapie

Zou je bewuster willen worden van jouw onbewuste gedrag, loop je tegen bepaalde dingen aan of wil je meer inzicht krijgen in jezelf. Ben je bereid om veranderingen in je dagelijks leven aan te gaan?


ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een vorm van gedragstherapie die gericht is op het vergroten van psychologische flexibiliteit door middel van 6 kernprocessen:


 • Mindfulness: In contact komen met het hier en nu.
 • Acceptatie: Het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.
 • Defusie: Loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.
 • Zelf als context: Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.
 • Waarden: Ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.
 • Toegewijde actie: Dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.


Het benadrukken van het bewustzijn en effectieve omgang met moeilijke gedachten en gevoelens is een belangrijk aspect van de ACT therapie, en het betrekken van paarden voegt  een waardevolle dimensie toe aan dit proces.

Deze processen kunnen mensen helpen om bewuster te leven en effectiever om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens.


Paarden kunnen gevoelig zijn voor de emotionele toestand van mensen en kunnen dienen als krachtige en eerlijke spiegels voor gedrag en emoties. Het werken met paarden kan helpen om meer inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en emoties.

Het kan een unieke ervaring bieden in termen van non-verbale communicatie en het opbouwen van vertrouwen.


Ben je geïnteresseerd bent in paardencoaching in combinatie met ACT gedragstherapie, neem dan contact met mij op.  Ik kan je begeleiden bij het proces van zelfontdekking en persoonlijke groei.


Geef jezelf de rust en veerkracht die je verdient!


Test jezelf:

Vul test in en Meet je mentale veerkracht met ACT

Paardencoachen met kinderen


paardencoach met kinderen
 • Prikkelverwerking: Paarden zijn gevoelig voor de energie en emoties van mensen. Het werken met paarden kan helpen bij het bewust worden en reguleren van emotionele prikkels.

 • Pestgedrag: Door de interactie met een paard kunnen mensen inzicht krijgen in hun gedrag en de effecten ervan op anderen. Dit bewustzijn kan leiden tot positieve gedragsveranderingen.

 • Vol hoofd: Paardencoaching kan dienen als een vorm van mindfulness, waarbij het contact met het paard mensen helpt om in het hier en nu te zijn en hun gedachten te vertragen.

 • Contact maken: Paarden reageren op non-verbale signalen en geven directe feedback. Het werken met paarden kan mensen helpen om bewuster en effectiever contact te maken met anderen.

 • Spelen met vriendjes: Activiteiten met paarden kunnen sociale interactie en samenwerking bevorderen, waardoor mensen vaardigheden ontwikkelen om beter met anderen om te gaan.

 • Communiceren; wat wil IK nou? Het werken met paarden kan helpen bij het verhelderen van persoonlijke behoeften en doelen, waardoor effectievere communicatie mogelijk wordt.

 • Zelfvertrouwen: Het overwinnen van uitdagingen en het opbouwen van een positieve relatie met het paard kan het zelfvertrouwen vergroten.

 • Grenzen stellen: Door interactie met paarden kunnen mensen leren hoe ze duidelijke en assertieve grenzen kunnen stellen.

 • Samenwerken: Activiteiten met paarden bevorderen samenwerking en teambuilding, waardoor mensen leren om effectief samen te werken met anderen.

 • Luisteren: Paarden reageren op subtiele signalen, waardoor mensen hun luistervaardigheden kunnen verbeteren en leren om aandachtiger te zijn.

 • Leren omgaan met emoties: Paardencoaching biedt een veilige omgeving om emoties te verkennen en te begrijpen, wat kan leiden tot emotionele groei en veerkracht.

Uitvinden wat een paard voor jou kan betekenen. Paarden dienen als spiegels voor menselijk gedrag en emoties, waardoor mensen persoonlijke inzichten kunnen verwerven en ontdekken hoe de interactie met paarden hen kan ondersteunen.


Geef je kind de rust en veerkracht die het verdient!


Teamcoaching met paarden kan uitermate geschikt voor uw bedrijf zijn.

Door middel van teamcoaching met paarden kunnen de kwaliteiten en uitdagingen beter naar voren komen bij uw werknemers en zo nog efficiënter worden ingezet. 

 

Een andere manier om het team krachtiger te laten functioneren.


Voor meer info staan wij open voor alle vragen. Voor het aanvragen van een passende

meer info: steenbergensigrid@gmail.com 

Teamcoaching met paarden


 • Samenwerken: Paarden zijn kuddedieren en reageren sterk op de dynamiek van het team. Teamcoaching met paarden kan de samenwerking versterken door de teamleden bewust te maken van hun rol binnen het team en hoe ze effectiever kunnen samenwerken.
 • Leiding geven: Het werken met paarden vereist leiderschap. Teamleden kunnen ervaren hoe ze leiderschap kunnen tonen en leiding kunnen nemen, wat waardevolle inzichten oplevert voor leidinggevenden en teamleden.
 • Ziekteverzuim: Teamcoaching met paarden kan bijdragen aan het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van ziekteverzuim.
 • Kosten beperken: Door teamefficiëntie te verbeteren en stress te verminderen, kunnen bedrijven indirect kosten besparen, zoals die gerelateerd zijn aan verminderd productiviteitsverlies en ziekteverzuim.
 • Hogere omzet: Een effectiever en samenhangend team kan bijdragen aan een verhoogde productiviteit, wat kan leiden tot hogere omzetten voor het bedrijf.
 • Betere werksfeer: Door bewustwording van teamdynamiek en communicatie kunnen teamcoaching met paarden bijdragen aan een positieve werksfeer.
 • Emotionele betrokkenheid: Het werken met paarden kan emoties losmaken en teamleden helpen zich emotioneel meer betrokken te voelen bij hun werk en het team.
 • Respect voor expertise: Paarden reageren op subtiele signalen, waardoor teamleden leren elkaars sterke punten te waarderen en respect te hebben voor elkaars expertise.
 • Speelruimte: Teamcoaching met paarden biedt een speelse en unieke benadering om teamleden uit hun comfortzones te halen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.
 • Diversiteit: Het werken met paarden kan diversiteit in denken en benaderingen aanmoedigen, wat kan leiden tot creatievere oplossingen binnen het team.
 • Zelfstandig maar toch samen: Het ervaren van autonomie en zelfstandigheid binnen het team, terwijl tegelijkertijd de samenwerking wordt versterkt, is een waardevol resultaat van teamcoaching met paarden.
 • Re-integratietrajecten, organisatieverandering, duurzame inzetbaarheid: Teamcoaching met paarden kan ook effectief zijn bij het begeleiden van teams door veranderingen, re-integratietrajecten en het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

Samenwerken
Misschien is dat wel de kern van carrière maken: succesvol omgaan met andere mensen. Want voor veel hogere functies geldt dat niet zozeer vakinhoudelijke kwaliteiten nodig zijn, maar ook persoonlijke kwaliteiten of vaardigheden die niet specifiek gerelateerd zijn aan een het vakgebied of beroep, maar......lees verder 

Persoonlijke groei

Leidinggeven is net paardrijden: ‘Bazige houding? Dan kun je het vergeten’

Leefstijlcoach

Er is tegenwoordig erg veel van alles. Veel prikkels, verwachtingen, eten, informatie en dingen om te kopen bijvoorbeeld. De mens is niet voor zo’n overvloed gemaakt. Veel mensen worden daarom moe, gestrest en/of worden te zwaar en leven misschien ongezond.


Ik als leefstijlcoach help ik je om helder te krijgen waar jouw krachten en valkuilen liggen.

Weet jij nog dat je leerde paardrijden? En hoe moeilijk dat in het begin leek? En dat je daarna elke keer weer nieuwe dingen leerde: draven, galopperen, doorzitten, springen, buitenritten, wedstrijden, zijgangen, van je paard vallen en weer opstappen… Of misschien deed je een andere sport of werd je uitgedaagd op een hele andere manier. Zo is iedereen bezig om het leven leuk en zinvol te maken. Al valt dat lang niet altijd mee.