Sigrid S
Nieuws/agenda

29 juni Livedag 


Door de vele aanmeldingen extra dagen ingepland:

7 september (vol) 

21 september (nog 2 plekjes vrij)

Human Design
Human design
Lunch live dag
Paardencoach
paardencaoch
Sigrid de paardencoach
paard Florana
uitleg paardencoachen


Het was echt een geweldige dag.

Zo veel waardevolle inzichten die ik heb gekregen en waarmee ik aan de slag kan.

Ook de paardencoaching waarbij Sigrid kijkt wat het paard doet als ik bij het paard sta, was een prachtige ervaring (zegt iemand die bang is voor paarden)

Een echte aanrader!

Ik zeg doen…er zijn nu nog twee plekjes vrij in september.


Kennismaken met paardencoachen?


Dat kan. Ik organiseer regelmatig een paardencoachworkshop. Tijdens deze workshop kun je, in een klein groepje, uitvinden waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. 

Meer info of aanmelden.


Geef jezelf de rust en veerkracht die je verdient!


paardencoach workshop

Paardencoach clinic voor kinderen (8-12 jaar)


Hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen. Klik hier om aan te melden

Paardencoach clinic voor pubers (13-18 jaar)

Ook hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen.

Klik hier om aan te melden.

Datum

Clinic voor kinderen

17 aug

10.30- 11.30

20 juli

10.00- 11.00

Datum

Clinic voor pubers

17 aug

11.30-12.30

20 juli

11.30-12.30

Datum

Workshop voor volwassenen

17 aug

13.00 -14.30

20 juli

13.00 -14.30

Kinderen die moeite hebben met b.v:

Prikkel verwerking, vol hoofd, contact maken, spelen met vriendjes, communiceren, wat wil IK nou? Zelfvertrouwen, grenzen stellen, samenwerken, luisteren, leren omgaan met emoties, of gewoon uitvinden wat een paard voor jou kan betekenen.


Goed om te weten:

Met paardencoachen ga je niet paardrijden maar bewust worden van je eigen gedrag. Zo kun je uitvinden waar je sterke kanten en valkuilen liggen

Ervaring delen:

Heb je ervaring met SigridS? Wil je dat graag delen? Dat kan! klik hier

Revieuw paardencoach workshop

Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. "Gezien worden" zoals ik ben. En ook mijn kwetsbaarheid die direct geraakt werd door de erkenning. Deze kwetsbaarheid, dat ik goed voor mijzelf moet zorgen dat doe ik ook bewust waar ik kan. Ik denk positeif terug aan de paarden

Vond het een fantastische beleving. Geweldig hoe het paard mij aanvoelt. Ik ben nog steeds "onderweg" helaas niet waar ik zijn wil. Ik heb wel stappen ondernomen om aan mijzelf te werken (hypnotherapie).

Naar aanleinding van de sessie heb ik vervolgstappen gezet. Hulp gevraagd dus. Ik denk nog regelmatig aan de paarden.

Het heeft even tijd nodig gehad, maar het begint zijn vruchten af te werpen. Heel bijzonder

Terugblik

Muc (Munchen)  21 april 2024

Na toch een vrij korte zoektocht heb ik Munchen gevonden. Munchen is een 7 jarige ruin van de hengst Heathrow. Hij kent de basis en maakt een heel relaxte indruk op mij. Het is ook bijzonder dat het op 1 dag na een jaar geleden is dat Ilana hier kwam. 

Extra paardrijles in de vorm van een clinic

13 april 2024  Paardrij clinic


Voor iedereen die interesse had in op een andere manier van les geven, heb ik zaterdag 13 april de clinic van 16-4-23  herhaald. Hierin heb ik uitgelegd hoe de verschillende paarden gereden kunnen worden en waar de basis ligt bij het (begin) van het paardrijden. Dit is als een succes ontvangen en iedereen heeft weer ademloos naar mij geluisterd en gekeken heeft. Alle aanwezigen : WEER BEDANKT voor jullie aandacht en interesse!


16 maart R.I.P. Ilana

16-3-24 Ik zag Ilana liggen in de wei. Aangezien ze bijna nooit in de wei liggen bij mij, gingen de alarmbellen rinkelen. Koliek !!! Na het geven van Colosan en goed stappen/wandelen kreeg ze toch meer krampen. De dierenarts Anne Nikkels is gekomen en heeft alles gedaan wat ze kon. Het leek even dat ze wat opknapte. Voor de zekerheid zijn we toch naar de dierenkliniek in Den Ham gegaan. Daar hebben we  haar achtergelaten en ze zijn voor haar aan het vechten gegaan om haar darmen weer tot rust te krijgen. Helaas werd ik om 00.27 gebeld dat ze Ilana op moesten geven.


Ik ben er goed kapot van. Alles is krom. Plannen, ideeën, mogelijkheden, wat als…

m'n hoofd draait overuren en kan het nog niet goed bevatten. Zo snel.

Koliek is doodsoorzaak nr 1 bij paarden maar toch …

Ik zag ons nog vele jaren plezier hebben samen en met jullie.


Werken met paarden is heerlijk en daarom zijn deze gebeurtenissen ook zo intens verdrietig en dubbel. Mijn passie is paarden en lesgeven. Daar haal ik energie uit. Maar nu valt mijn lieve collega(’s) weg. Mijn hobby paardrijden ….


De dierenarts heeft op tijd ingegrepen. We hebben op tijd de juiste beslissingen kunnen maken. (verzacht het een heel klein beetje).


Bijna een jaar bij ons. 23-4-23 tot 16-3-24

R.I.P  Ilana

6 oktober Live Experience Day

We kijken terug op een geslaagde Live Experience Day. De ochtend stond in het teken van paardencoachen. Nieuwe inzichten en bewustworden van je eigen gedrag met behulp van Florian het paard.

Na de heerlijke lunch was het tijd voor Yoga met mo

(in het stro). Een warme rustige plek in in de sfeer van de paarden tot rust te komen.

Odylle Teunissen zorgt voor de mentale ondersteuning en geeft antwoord op eventuele vragen die de komende periode naar boven komen

inzichten liveexperienceday
L.E.D.Sigrids.nl paardencoachen
Yometmo
l.e.d.met odylle en monique

Praktijk equine 28-8-23

28-8-23 zijn de paarden weer een preventief nagekeken en waar nodig lekker behandeld door van Jeanette Stroeve osteopaat.


Door de expertise van osteopaat Jeanette zorgen we preventief voor gezonde paarden. Met behulp van osteopathie kunnen eventuele blokkades of onbalans in het lichaam van het paard worden opgespoord en behandeld. Hierdoor kunnen problemen voorkomen worden en kan het paard optimaal functioneren. 

Ilana 23 april 2023


Doordat Verena niet meer mee doet in de lessen ben ik voorzichtig op zoek gegaan naar een vervanger. Even gaf ik het op.. Ik stopte met zoeken en toch kwam daar een leuk paard voorbij. We zijn gaan kijken en waren verkocht.

Zondag 23-4-23 is ze gebracht. 

Ilana (Biscayo x Pacific) is 10 jaar en heeft de laatste 2 jaar niets gedaan. Haar vorige eigenaresse heeft een blessure die lastig hersteld. Eigenlijk wilde ze haar niet verkopen maar vanwege de blessure leek het toch beter om een andere plek voor haar te zoeken.


Extra paardrijles in de vorm van een clinic

22 april 2023 Paardrij clinic


Voor iedereen die interesse had in op een andere manier van les geven, heb ik zaterdag 22 april de clinic van 16 april herhaald. Hierin heb ik uitgelegd hoe de verschillende paarden gereden kunnen worden en waar de basis ligt bij het (begin) van het paardrijden. Dit is als een succes ontvangen en iedereen heeft weer ademloos naar mij geluisterd en gekeken heeft. Alle aanwezigen :  WEER BEDANKT voor jullie aandacht en interesse!


22 april 2023

Verena met pensioen


Na lang wikken en wegen heb ik besloten om Verena met pensioen te laten gaan. Ze werd wat strammer en na een verstapping was ze kreupel en kwam daarna niet helemaal weer lekker in beweging. Ik heb een weidemaatje voor haar gevonden. Ze loopt nu met een 22 jarige merrie in IJhorst in de wei.R.I.P. Barones (babette)

3 april 06 - 4 okt 19 - 3 aug 22

Zoals de meesten van jullie weten ging het niet lekker met Barones. Donderdag 28-7-22 ben ik met haar naar de dierenarts geweest. Zij heeft Barones uitvoerig bekeken. Foto’s gemaakt van haar onderbenen en voeten gemaakt. Helaas kwam daar uit dat ze hoefkatrol heeft.  (Een paardenhouder dat zijn paard ‘hoefkatrol’ heeft.Nu heeft elk paard in elke hoef een hoefkatrol, maar wat de eigenaar waarschijnlijk bedoelt is dat het paard last heeft van een blessure in dat gebied van de ondervoet). Zodanig erg dat er geen kans meer is op genezing.

Na lang wikken en wegen, en de goede voorlichting van de dierenarts Equinoord heb ik besloten om haar te laten inslapen. Anders zal ze moeten verder leven met constante pijn die alleen maar erger wordt. Ik heb overwogen om haar te laten dekken. Maar op den duur zal ze het veulen misschien niet meer kunnen dragen. Laat staan verzorgen als het op de wereld komt.. Het zou een lange lijdensweg geworden zijn. De beslissing is erg lastig maar ik heb naar mijn idee alles gedaan wat ik kon.  


Barones heeft mijn leven enorm verrijkt en heb heel veel met/om haar gelachen. Zij maakte van elke les een feestje.

Barones

Help me want ik voel me niet fijn.

mag je dan,omdat je voelt dit is het einde, egoïstisch zijn?


als je van de dierenarts hoort ,

dit komt nooit meer goed,

en zij krijgt steeds meer pijn .

mag je dan,omdat je haar niet kunt missen, egoïstisch zijn?


als twee trouwe ogen zich sluiten voorgoed, en je zonder hem naar huis moet.

met een halster in je hand , en je hart vol pijn .

dan probeer je jezelf te overtuigen,

ik mocht niet egoïstisch zijn.


elke dag was het een feest .

en in al die jaren is ze zelf niet 1 keer egoïstisch geweest.


Als het paard waar je van af valt een goed paard is,

dan is die val de moeite waard.

Florana 4-8-22

Florana (Florentinus)

4 aug 2022

Ondertussen was ik al aan het zoeken naar versterking van het team..  En vond ik Florana (Florentinus x Laureus). De naam zegt eigenlijk al genoeg. Zij is woensdagmiddag 3 aug 22 goedgekeurd en heeft de stal weer gevuld. Het gaf mij gelukkig wat afleiding.. Soms komen dingen samen en denk je dat het zo bedoeld is.. Geef het maar een invulling.

Florana is 9 jaar, L2 dressuur, 165 groot en heeft een Duitse dressuur achtergrond. 


Het is een rare periode waarin vreugde en verdriet dichtbij elkaar liggen.


16 april 2022 Clinic SigridS


Voor iedereen die interesse had in op een andere manier van les geven, heb ik zaterdag 16 april een clinic gegeven. Hierin heb ik uitgelegd hoe de verschillende paarden gereden kunnen worden en waar de basis ligt bij het (begin) van het paardrijden. Dit is als een succes ontvangen en iedereen heeft ademloos 2 uur naar mij geluisterd en gekeken heeft. Alle aanwezigen : BEDANKT voor jullie aandacht en interesse!


Klik hier voor de samenvatting

Klaar!
Klaar!
Aankomst kraan 24-9-21
Aankomst kraan 24-9-21
Vrijdag 24-9-2021
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
vrijdag 24-9-21
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
Vrijdag 24-9-21
Sleuven maken voor de drainage
Sleuven maken voor de drainage
Maandag 27-9-21
Aanbrengen worteldoek
Aanbrengen worteldoek
Dinsdag 28-9-21
Drainage buizen erin..
Drainage buizen erin..
Dinsdag 28-9-21
Zand erover
Zand erover
30-9-21
Zand vlak maken
Zand vlak maken
1-10-21
Vezels / vlokken mengen met het zand
Vezels / vlokken mengen met het zand
1-10-21
5-10-21
5-10-21
Egaliseren
5-10-21
5-10-21
Vlokken verdelen
5-10-21
5-10-21
Bodem is rijklaar. Volgende week de omheining

Heel blij zijn we met de nieuwe bodem met drainage, aangelegd door de HEM-Groep. De eerste regenbuien hebben we al doorstaan. De lessen kunnen gelukkig doorgaan. Ook het rijden zelf is veel ontspannender. Een bodem zonder oneffenheden rijd heel relaxt. Je kunt je nu bezighouden met wat daadwerkelijk belangrijk is om fijn te rijden. Dus een zorg minder. Heel apart dat er een zorg wegvalt en hoe gewoon dat geworden is.


Hippo Holland heeft gezorgd voor een fijne omheining en een nette uitstraling. Nu gaan we het netjes houden en genieten van de winterse dagen zonder dat het ons belemmerd in het paardrijden.

Aanleg drainage