Sigrid S
Nieuws/agenda


Kennismaken met paardencoachen?


Dat kan. Ik organiseer regelmatig een paardencoachworkshop. Tijdens deze workshop kun je, in een klein groepje, uitvinden waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. 

Meer info of aanmelden.

Datum

Clinic voor kinderen

14 okt

9.30 - 10.30

2 dec

9.30 - 10.30

paardencoach workshop

Paardencoach clinic voor kinderen (8-12 jaar)


Hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen. Klik hier om aan te melden

Paardencoach clinic voor pubers (13-18 jaar)

Ook hierbij ligt de nadruk op de uitleg en het effect wat paarden kunnen hebben. Op een ontspannen manier kijken wat een paard voor jou kan betekenen.

Klik hier om aan te melden.

Datum

Clinic voor pubers

14 okt

10.30 - 11.30

2 dec

10.30 - 11.30

Datum

Workshop voor volwassenen

14 okt

13.00 - 14.30

2 dec

13.00 - 14.30

Kinderen die moeite hebben met b.v:

Prikkel verwerking, vol hoofd, contact maken, spelen met vriendjes, communiceren, wat wil IK nou? Zelfvertrouwen, grenzen stellen, samenwerken, luisteren, leren omgaan met emoties, of gewoon uitvinden wat een paard voor jou kan betekenen.


Goed om te weten:

Met paardencoachen ga je niet paardrijden maar bewust worden van je eigen gedrag. Zo kun je uitvinden waar je sterke kanten en valkuilen liggen

Ervaring delen:

Heb je ervaring met SigridS? Wil je dat graag delen? Dat kan! klik hier

Terugblik

Praktijk equine

28-8-23 zijn de paarden weer een preventief nagekeken en waar nodig lekker behandeld door van Jeanette Stroeve osteopaat.


Door de expertise van osteopaat Jeanette zorgen we preventief voor gezonde paarden. Met behulp van osteopathie kunnen eventuele blokkades of onbalans in het lichaam van het paard worden opgespoord en behandeld. Hierdoor kunnen problemen voorkomen worden en kan het paard optimaal functioneren. 

Ilana 23 april 2023


Doordat Verena niet meer mee doet in de lessen ben ik voorzichtig op zoek gegaan naar een vervanger. Even gaf ik het op.. Ik stopte met zoeken en toch kwam daar een leuk paard voorbij. We zijn gaan kijken en waren verkocht.

Zondag 23-4-23 is ze gebracht. 

Ilana (Biscayo x Pacific) is 10 jaar en heeft de laatste 2 jaar niets gedaan. Haar vorige eigenaresse heeft een blessure die lastig hersteld. Eigenlijk wilde ze haar niet verkopen maar vanwege de blessure leek het toch beter om een andere plek voor haar te zoeken.


Extra paardrijles in de vorm van een clinic

22 april 2023

Paardrij clinic


Voor iedereen die interesse had in op een andere manier van les geven, heb ik zaterdag 22 april de clinic van 16 april herhaald. Hierin heb ik uitgelegd hoe de verschillende paarden gereden kunnen worden en waar de basis ligt bij het (begin) van het paardrijden. Dit is als een succes ontvangen en iedereen heeft weer ademloos naar mij geluisterd en gekeken heeft. Alle aanwezigen :  WEER BEDANKT voor jullie aandacht en interesse!


22 april 2023

Verena met pensioen


Na lang wikken en wegen heb ik besloten om Verena met pensioen te laten gaan. Ze werd wat strammer en na een verstapping was ze kreupel en kwam daarna niet helemaal weer lekker in beweging. Ik heb een weidemaatje voor haar gevonden. Ze loopt nu met een 22 jarige merrie in IJhorst in de wei.Barones (babette)

3 april 06 - 4 okt 19 - 3 aug 22

Zoals de meesten van jullie weten ging het niet lekker met Barones. Donderdag 28-7-22 ben ik met haar naar de dierenarts geweest. Zij heeft Barones uitvoerig bekeken. Foto’s gemaakt van haar onderbenen en voeten gemaakt. Helaas kwam daar uit dat ze hoefkatrol heeft.  (Een paardenhouder dat zijn paard ‘hoefkatrol’ heeft.Nu heeft elk paard in elke hoef een hoefkatrol, maar wat de eigenaar waarschijnlijk bedoelt is dat het paard last heeft van een blessure in dat gebied van de ondervoet). Zodanig erg dat er geen kans meer is op genezing.

Na lang wikken en wegen, en de goede voorlichting van de dierenarts Equinoord heb ik besloten om haar te laten inslapen. Anders zal ze moeten verder leven met constante pijn die alleen maar erger wordt. Ik heb overwogen om haar te laten dekken. Maar op den duur zal ze het veulen misschien niet meer kunnen dragen. Laat staan verzorgen als het op de wereld komt.. Het zou een lange lijdensweg geworden zijn. De beslissing is erg lastig maar ik heb naar mijn idee alles gedaan wat ik kon.  


Barones heeft mijn leven enorm verrijkt en heb heel veel met/om haar gelachen. Zij maakte van elke les een feestje.

Barones

Help me want ik voel me niet fijn.

mag je dan,omdat je voelt dit is het einde, egoïstisch zijn?


als je van de dierenarts hoort ,

dit komt nooit meer goed,

en zij krijgt steeds meer pijn .

mag je dan,omdat je haar niet kunt missen, egoïstisch zijn?


als twee trouwe ogen zich sluiten voorgoed, en je zonder hem naar huis moet.

met een halster in je hand , en je hart vol pijn .

dan probeer je jezelf te overtuigen,

ik mocht niet egoïstisch zijn.


elke dag was het een feest .

en in al die jaren is ze zelf niet 1 keer egoïstisch geweest.


Als het paard waar je van af valt een goed paard is,

dan is die val de moeite waard.

Florana 

Florana (Florentinus)

4 aug 2022

Ondertussen was ik al aan het zoeken naar versterking van het team..  En vond ik Florana (Florentinus x Laureus). De naam zegt eigenlijk al genoeg. Zij is woensdagmiddag 3 aug 22 goedgekeurd en heeft de stal weer gevuld. Het gaf mij gelukkig wat afleiding.. Soms komen dingen samen en denk je dat het zo bedoeld is.. Geef het maar een invulling.

Florana is 9 jaar, L2 dressuur, 165 groot en heeft een Duitse dressuur achtergrond. 


Het is een rare periode waarin vreugde en verdriet dichtbij elkaar liggen.


16 april 2022 Clinic SigridS


Voor iedereen die interesse had in op een andere manier van les geven, heb ik zaterdag 16 april een clinic gegeven. Hierin heb ik uitgelegd hoe de verschillende paarden gereden kunnen worden en waar de basis ligt bij het (begin) van het paardrijden. Dit is als een succes ontvangen en iedereen heeft ademloos 2 uur naar mij geluisterd en gekeken heeft. Alle aanwezigen : BEDANKT voor jullie aandacht en interesse!


Klik hier voor de samenvatting

Aanleg drainage

Klaar!
Klaar!
Aankomst kraan 24-9-21
Aankomst kraan 24-9-21
Vrijdag 24-9-2021
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
vrijdag 24-9-21
Ondergrond vlak maken
Ondergrond vlak maken
Vrijdag 24-9-21
Sleuven maken voor de drainage
Sleuven maken voor de drainage
Maandag 27-9-21
Aanbrengen worteldoek
Aanbrengen worteldoek
Dinsdag 28-9-21
Drainage buizen erin..
Drainage buizen erin..
Dinsdag 28-9-21
Zand erover
Zand erover
30-9-21
Zand vlak maken
Zand vlak maken
1-10-21
Vezels / vlokken mengen met het zand
Vezels / vlokken mengen met het zand
1-10-21
5-10-21
5-10-21
Egaliseren
5-10-21
5-10-21
Vlokken verdelen
5-10-21
5-10-21
Bodem is rijklaar. Volgende week de omheining

Heel blij zijn we met de nieuwe bodem met drainage, aangelegd door de HEM-Groep. De eerste regenbuien hebben we al doorstaan. De lessen kunnen gelukkig doorgaan. Ook het rijden zelf is veel ontspannender. Een bodem zonder oneffenheden rijd heel relaxt. Je kunt je nu bezighouden met wat daadwerkelijk belangrijk is om fijn te rijden. Dus een zorg minder. Heel apart dat er een zorg wegvalt en hoe gewoon dat geworden is.


Hippo Holland heeft gezorgd voor een fijne omheining en een nette uitstraling. Nu gaan we het netjes houden en genieten van de winterse dagen zonder dat het ons belemmerd in het paardrijden.

Paardencoach met teams

14 maart 2020 Paardencoach clinic Zone  Make a wish


Zone Makes-A-Wish werd georganiseerd door de studenten van het zone college, paardenhouderij klas 2. Zij verzorgden verschillende clinics en dingen om te doen. De locatie van het evenement was het terrein van PMO (Paard Mens Onderwijs). De opbrengst van het evenement doneren ze aan de stichting Make-A-Wish.


Helaas werden alle evenementen in nederland afgelast. Zo ook dit evenement. Ik heb de proefpersonen zonder klachten en gevaar voor eigen gezondheid uitgenodigd om thuis de paardencoachclinic te komen ervaren. Het werd een geslaagde middag. De proefcliënten hebben kunnen ervaren / laten voelen wat een paard zoal zou kunnen betekenen. De zon was ook een fijne aanwezige deze dag. We hebben dus toch nog wat geld kunnen ophalen voor het goede doel Makes-A-Wish’

31 januari 2020 

Hoe denkt mijn paard?


31 januari 2020 was ik te gast bij Dier all inn in Vollenhove. Hier mocht ik mijn ervaringen delen dmv een lezing. Hier vertelde ik over het coachen met paarden en het lesgeven met mentale ondersteuning. 

Hoe denkt mijn paard
opendagen

2 november 2019 was ik een deelnemer aan de Openbedrijvendag Drenthe.

Tijdens deze dag heb je kennis kunnen maken met mij en mijn paarden. Ik heb uitleg gegeven over mijn werkwijze en heb de bezoekers een beetje laten proeven van het paardencoachen of het paardrijden.

Pinkstermaandag 10 juni 2019


workshop Paardencoachen  CH De Wijk

Tijdens CH De Wijk heb ik uitleg gegeven wat paardencoachen inhoud, en hoe je het zou kunnen inzetten in de praktijk.

23-24 februari 2019

Vervolgopleiding IK met PK 2019 (ACT) bij het Centrum voor Paardencoaching

Meer innerlijke kracht met paardenkracht. 

ACT :

Acceptance and commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.


9 februari 2019 opendag SigridS


Het was een zeer succesvolle open dag. We kunnen vol trots terugkijken op deze mooie middag. Elise van Equididos paardencoaching en ik hebben goed kunnen uitleggen wat paardencoaching voor je kan betekenen. Ook hebben we diverse mensen een beetje kunnen laten proeven wat paardencoaching voor jou / jouw bedrijf / jouw gezin zou kunnen betekenen.


Elise en ik werken samen om teams te coachen, het kan natuurlijk voor een team uitje (teambuilding) maar ook als er iets specifieks speelt in het team.


De open dag was weer een bevestiging dat team coaching geweldig is en in een hele korte tijd veel inzicht geeft. Niet alleen aan teams in werkverband maar ook aan families of groep vrienden.
Als je interesse hebt, vraag gerust voor meer informatie